Dag 11: Mondovicino Outlet Village

Vandaag maken we er een rustige dag van en we beginnen met een gekookt eitje bij het ontbijt. Nadat we de caravan weer op orde hebben – dat duurt tegenwoordig niet langer dan 5-10 minuten- , genieten we nog even met een kopje koffie van de zon.

IMG_5972IMG_5958

Om 9:45 uur vertrekken we naar Mondovicino, een Outlet Village op ongeveer 30 kilometer afstand van de camping.

IMG_5976IMG_5973

Marijke slaagt bij GEOX vrij snel voor een paar leuke schoenen.

       IMG_5974        IMG_5993

Ik vind bij Nike een leuk blauw shirt van het Franse voetbal elftal. We kijken ook nog even of we iets leuks zien voor onze kleindochter Dhara, maar voor zomerkleertjes is het eigenlijk al geen weer meer.

IMG_5992IMG_5975

We lopen hier en daar nog een winkel binnen, maar eigenlijk zijn dit soort Outlets aan ons niet zo besteed. We lopen nog even bij de iPer Coop binnen en daar kopen we lekkere broodjes voor de lunch, later vanmiddag en garnalen voor vanavond door de pasta. Ze hebben hier zo waar rode Grappa, dus daar neem ik een paar flessen van mee Verhitte emoticon.

Het is inmiddels 13:00 uur, als we weer richting de camping gaan.

IMG_5977IMG_5979

We zijn nu al een paar keer langs een huis gereden met een prachtige tuin vol bloemen en ik stop nu dan maar eens om er een paar foto’s van te maken.

IMG_0942

Vlak bij de camping blijkt een begraafplaats te zijn en ik stop om er in elk geval even een foto van te maken. Het hel blijkt echter open en als ik naar binnen ga, zie ik iets dat ik nog nooit eerder, waar dan ook, op een begraafplaats heb gezien.

IMG_0944

Het blijkt een aaneenschakeling te zijn van privé kapelletjes, sommigen voorzien van een altaar, waar complete families begraven liggen.

IMG_0945IMG_0947IMG_0948

IMG_0952

Helemaal achteraan is een wand, waarin mensen “gewoon” zijn bijgezet. De laatste is Giusto Bozzoli, die afgelopen woensdag, 3 september, is overleden.

          IMG_0950          IMG_0953

IMG_0954IMG_0955

Wat ook opvalt is dat de mensen hier behoorlijk oud worden; velen zijn in de 80 als ze overlijden.

IMG_0960

Een bijzonder ervaring rijker, stap ik weer in de auto.

Op de camping aangekomen, is het tijd voor een aperitief; Marijke neemt een Rosé frizante en ik neem een Weissenbiertje. Daarna eten we een broodje met kaas en tomaat.

IMG_0964IMG_0965

IMG_5981       IMG_5982

De rest van de middag lezen we wat en ik probeer het verslag van zaterdag te maken, maar de internetverbinding is waardeloos, zodat ik me beperkt tot het maken van het verslag en dat is, mede gelet op het grote aantal foto’s dat ik wil delen, toch wel weer een aardige klus Knipogende emoticon.

Het loopt al tegen 20:00 uur als Marijke gaat beginnen aan het eten. We eten vanavond pasta met garnalen, tomaatjes en knoflook.

IMG_5986IMG_5987

       IMG_5989         IMG_5990

Het smaakt heerlijk. We wassen samen even af en kijken dan nog een aflevering van New Tricks, waarna we in bed nog even lezen.

We hebben vandaag 75 kilometer gereden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dag 11, Mondovicino Outlet Village en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s