Dag 13: Lunchen in Barolo

We worden vanochtend wakker van de “medicijn wekker” van Marijke, die om 7:50 uur af gaat. Na een frisse douche lopen we samen naar de bakker, waar we 4 piccolini’s halen. Nadat we die soldaat hebben gemaakt, probeer ik de opkomende zon te fotograferen, wat maar deels lukt, mede omdat de zon heel flets is er er veel sluier bewolking hangt.

IMG_1122

Ik loop vervolgens richting de straat om een foto te maken van de gigantische wijnpers die daar staat.

IMG_1131IMG_1133

IMG_1132

Aan de overkant staat een bewoond huis, maar ook een huis dat te koop staat en zo te zien al een behoorlijk tijdje Knipogende emoticon.

IMG_1134IMG_1135

Op de gevel staat een aantal schilderingen en dat was me nog niet eerder opgevallen.

IMG_1136

Het terrein is niet omheind, dus maak ik van de gelegenheid gebruik om er even helemaal omheen te lopen en dat levert dan weer aardige plaatjes op.

IMG_1137IMG_1138

IMG_1139

Aan de voorzijde ligt de brievenbus al een tijdje doelloos op de grond.

IMG_1140IMG_1145

De bloemen bloeien echter, alsof er niks aan de hand is en de half geopende luiken, doen vermoeden dat het pand nog steeds bewoond is, maar dat is echt niet zo.

IMG_1147IMG_1146

          IMG_1150                     IMG_1149

IMG_1148

Ik loop op mijn gemak terug naar de camping, waar ik het verslag van gisteren ga maken; voldoende gezien en toch weer ruim 200 foto’s gemaakt, dus wel even het een en ander uit te zoeken.

IMG_1153

Het is inmiddels 12:45 uur, als het verslag van gisteren online staat en ik kleed me snel om, waarna we naar Barolo rijden, waar we, als afsluiting van onze vakantie, copieus zullen gaan lunchen Knipogende emoticon.

We parkeren de auto, beneden in het dorp en dat geeft gelijk de mogelijkheid om bijvoorbeeld het Museo di Vino, van een andere kant te fotograferen.

IMG_1155IMG_1156

IMG_1157

Het restaurant dat we gisteren hadden uitgezocht, zit helemaal vol, maar we kunnen binnen eten, of we moeten 45 minuten wachten en ik wil dat geen van tweeën…..

IMG_1158

….. dus lopen we naar boven en daar komen we gelijk uit bij Osteria Barolando en daar is nog net en tafeltje voor 2 vrij, waar we gaan zitten en dat blijkt niets te vroeg te zijn, want iedereen die na ons komt, krijgt te horen dat er niet meer gegeten kan worden Verhitte emoticon.

IMG_6064IMG_6066

We bestellen een fles water met bubbels en een fles Barbera d’Alba Superiore van 2012; ja ja, we hebben flink bijgeleerd deze vakantie Knipogende emoticon.

Marijke bestelt Caprese con Mozzarella di Bufala en ik de Battuta di Fassone Piemonte en daarna wil Marijke de Filetto di Maiale al Capperi en ik de Risotto al Castelmagno d’Alpeggio. De serveerster vraagt nog of we alles 2 keer willen hebben of apart en ik bevestig dat het allemaal apart is.

Het uitzicht vanaf onze tafel, is niet verkeerd, dacht ik zo Knipogende emoticon.

IMG_1160IMG_1161

Marijke haar eten wordt gebracht –denken wij- en ik krijg een groot leg bord. Als ik ga navragen wat nu de bedoeling is, heeft de serveerster opgepakt dat wij de Battuta di Fassone Piemonte samen wilde delen; had, gezien de grootte van het gerecht, gekund, maar dat was niet de keuze en omdat Marijke het gerecht bijna op heeft, krijg ik het zelfde. Het smaakt in elk geval heel erg lekker; laat daar geen misverstand over bestaan Emoticon die tong uitsteekt.

IMG_6068IMG_1162

Als de hoofdgerechten worden geserveerd, maakt de serveerster van ons samen een foto.

IMG_1165

IMG_6070IMG_6071

Het smaakt allemaal weer erg lekker en we bestellen huis gemaakte dolce, waarbij we kunnen kiezen uit een soort Cake met chocolade, Panna cotta of Tarte Noccioli. Wij kiezen voor het laatste, de hazelnoot taart. We bestellen er gelijk koffie bij.

IMG_6075IMG_6073

Nadat ik heb afgerekend, lopen we terug naar de auto en rijden we naar de camping. Omdat het helder is, hebben we vanuit de hoogte goed zicht op Barolo en stop ik om nog even een paar foto’s te maken.

IMG_1170IMG_1172

IMG_1171

Even verderop stop ik nog een keer om foto’s te maken.

IMG_1178IMG_1182

IMG_1176

Op de camping aangekomen, zorg ik er eerst voor dat de aangeschafte drank, breukvrij verpakt wordt, zodat we daar morgenochtend geen omkijken meer naar hebben.

Ik loop ook nog even naar de receptie om te vragen of ik met mijn credit card kan betalen, want anders zal ik eerst nog even moeten pinnen, maar dat blijkt geen enkel probleem.

IMG_6078

Vervolgens drinken we lekker een bakje koffie en lezen we wat, als om een uur of 18:30 donkere wolken zich samenpakken en het vreselijk begint te regenen en onweren. De temperatuur is nog steeds aangenaam, dus blijven we lekker onder de luifel zitten, met inmiddels een borrel Emoticon die tong uitsteekt.

IMG_1183IMG_1185

Als het echter onder de luifel nat wordt, doordat de wind de verkeerde kant opstaat, gaan we uiteindelijk maar naar binnen.

IMG_6079IMG_6080

Binnen besluit ik dan maar om het blog te maken, maar omdat er weer eens geen internet is, kan ik het niet uploaden; dat doen we dan morgen vroeg maar, als we aan het ontbijt zitten.

We hebben vandaag wel 8 kilometer gereden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dag 13, Lunchen in Barolo en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Dag 13: Lunchen in Barolo

  1. johansijo zegt:

    Mooie plek en wederom hele mooie foto’s. Heb je toevallig naar de prijs van het huis gevraagd? Misschien iets voor ons, als de prijs interessant is. Staat ie in bewoond gebied in Barolo, of staat ’t in een afgelegen gebied? Ik kijk in die tussen tijd ook op internet. Groetjes en welkom thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s